RECEPT ZA NAJBOLJU BAKLAVU SA VIŠNJAMA! Ukusna poslastica na drugačiji način: Obožavaćete je!

Shutterstock

Spoj savršenih sastojaka u samo jednom kolaču.

Sastojci:

- 6 kora

- 500 gr višanja

- 400 ml vode
- 400 gr šećera
- 2-3 koluta pomorandže
- Vanilin šećer
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- 100 ml ulja
- 70 gr griza
- 150 ml jogurta
- 10 gr praška za pecivo

Priprema:

Nparaviti agdu. Pomеšati vodu, šećer, vanilin šećer i par kolutova pomorandže. Kuvati 15-20 minuta pa ostaviti da se ohladi. Pomešati jaja, šećer, griz, ulje, jogurt, prašak za pecivo. Uzeti jednu koru i namazati filom, staviti preko drugu koru i ponoviti postupak, staviti treću koru i na nju posuti višnje, urolovati i staviti u nauljen pleh, premazati kremom. Peći na 190 oko 40 minuta ili dok ne dobije boju. Na kraju preliti ohlađenim šerbetom ili agdom.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Kurir.rs / Igythecook / M.M.