DOMAĆI KOLAČ SA JABUKAMA! Savršenog mirisa koji vraća u DETINJSTVO, a evo kako se pravi!

Profimedia

Preukusno i brzo!

Sastojci:

3 jaja
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
15 kašika mekog brašna
1 kašičica praška za pecivo

Nadev:

1 kg slatko kiselih jabuka
5 kašika šećera ili po ukusu
2 kašike griza
1 kašičica cimeta, ili po ukusu

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Penasto ulupati jaja sa šećerom. Dodati mleko i ulje, pa opet ulupati. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i sve umutiti zajedno.

U pleh dimenzija 20 x 30 ili 23 x 33cm, sipnuti malo ulja pa razvući četkicom, zatom posuti sa malo brašna i svuda drmajući tepsiju rasporediti. Ili staviti papir za pečenje.

Istresti malo više od pola smese, pa staviti u rernu da se zapeče i uhvati korica oko 15 minuta smanjivši temperaturu na 180 stepeni.

Dok se biskvit peče očistiti i izrendati jabuke, pa im dodati šećer i kratko, oko 5 minuta na vatri ih prokuvati. Na kraju dodati griz i cimet i sve promešati.

Kada se korica uhvatila preko nje stavljamo ceo nadev i ravnomerno rasporedjujemo. Preko nadeva izlivamo ostatak mase za kolač i vraćamo da se kolač dopeče.

Peći još oko 20 minuta na 180 stepeni. Pečen kolač ohladiti, iseći u kocke, po želji posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Kurir.rs / domacirecepti.net / M.M.