recept

NAPRAVITE PRAVI PASULJ PREBRANAC KORAK PO KORAK! Niko neće odoleti ovom ručku, a evo šta vam je sve potrebno!

Foto: Profimedia

Potrebno je:

500 gr krupnog pasulja

500 gr crnog luka
1 glavica beloga luka
lovorov list
zrno bibera
250 ml. ulja
aleva paprika
tucana ljuta paprika
1 suva paprika

Priprema:

Pasulj dobro oprati pa sipati vodu da ogrezne i kuvati 3-4 min. Prosuti vodu isprati i naliti novu vodu. Staviti 2 kašike ulja, nekoliko zrna bibera..lovorov list.

Dodati alevu i tucanu papriku, mleveni biber so ..Sve dobro izmešati Na dno staviti sipati malo ulja iz šerpe gde je luk pa staviti nekoliko kašika kuvano pasulja.

Odozgo rasporediti pržen luk crni pa seckan beli pa dodati opet pasulj i luk. Završiti sa pasuljem i preliti uljem. Staviti u rernu i peći oko 30 min da se lepo zapeče i tečnost malo ispari.

Foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Kurir.rs / Bakina kuhinja/M.M.