Voćni kolači su mnogima omiljeni, a pogotovo oni sa jabukama. Ovaj kolač možete poneti za doručak ili užinu, servirati uz čaj ili kafu!
Sastojci:
Za testo:
125 gr putera
300 gr brašna
100 gr šećera
1/2 kašičice praška za pecivo
na vrh noža soli
1 jaje
Za posipanje:
30 gr ovsenih pahuljica
Za fil:
3-4 nakisele jabuke
35 gr brašna
50 gr šećera
1/2 kašičice cimeta
na vrh noža morskog oraščića
Priprema:
Umutite puter sa šećerom, dodajte brašno sa praškom za pecivo i malo soli.
Na kraju umešajte jaje.
Obložite pleh pek-papirom, utisnite 2/3 testa prstima na dno.
Preostalu trećinu testa izmešajte sa ovsenim pahuljicama i ostavite na hladnom.
Pecite petnaestak minuta na 180C stepeni, pa izvadite i ostavite da se hladi 5 minuta.
Za to vreme oljuštite jabuke i iseckajte na kockice.
Pomešajte ih sa brašnom i šećerom.
Sipajte preko polupečenog testa.
Preostalu trećinu testa, izmešanu sa ovsenim pahuljicama, izmrvite prstima i pospite preko fila od jabuka.
Pecite još oko pola sata, da sve dobije tamnozlatnu boju.
Ostavite da se ohladi u plehu. Pažljivo izvadite uz pomoć pek-papira pa isecite na štanglice.
BONUS VIDEO:
Kurir.rs/I.B/Lepaisrećna