Čak i oni koji nisu ljubitelji ovog povrća imaće samo reči hvale. Možete praviti krafiol kao prilog lovačkim šniclama i služiti uz neku salatu.
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 2 jajeta
- 50 ml mleka
- So, biber
- Malo slatke mlevene paprike
- 30 g brašna
- Malo maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
Priprema:
Karfiol očistite i isecite na manje delove. Zatim ga kuvajte na pari pola sata. U posudu sipajte jaja, posolite, pobiberite, pa dodajte slatku mlevenu paprku, mleko, maslinovo ulje i zgnječen beli luk. Sve dobro promešajte. Dodajte postepeno brašno sve vreme muteći žicom. Umočite karfion u smesu, stavite u pleh, pa pecite u rerni na 180 stepeni nekih 15 minuta.
Profimedia
Kurir.rs/Gurmantv/M.M.