Prste da poližeš

Sladoled kao u poslastičarnicama

Sastojci:
♦ 2 l mleka
♦ 600-700 g šećera
♦ 1 limuntus
♦ 500 g šlag pene
♦ 1/2 l vode

Priprema:
Skuvati mleko sa šećerom, ostaviti da se ohladi, pa dodati limuntus i dobro promešati. Staviti u zamrzivač da se zaledi 24 h.

U veliku posudu za mućenje mikserom umutiti šlag penu sa vodom.

Izvaditi zamrzlo mleko iz zamrzivača i postepeno, uz stalno mućenje, dodavati po jednu kašiku u umućen šlag. Mutiti sve dok se sve grudvice ne razbiju, da smesa bude glatka. U nju po želji možete dodati neko voće, maline, višnje, mleveni keks ili rendanu čokoladu.

Smesu podeliti u odgovarajuće činije i ostaviti u zamrzivač da se zaledi.