Ako vam treba recept za čokoladnu tortu koju svi vole, a ne želite da provedete mnogo vremena u kuhinji, onda je ovo prava torta za vas
Preukusna torta sa divnom čokoladnim filom i mlevenim keksom, nestaće za čas sa vaše trpeze.
Sastojci:
- 120 g pudinga sa ukusom čokolade
- 5-8 kašika šećera
- 10 g vanilin šećera
- 750 ml mleka + oko 200 ml mleka za keks
- Oko 210 g keksa
- 100 g čokolade
- 100 g maslaca
- 60 g šlaga + 80 ml mleka (ili 80 ml slatke pavlake)
Piprema:
U 500 ml mleka stavite šećer i vanilin šećer promešajte i stavite da provri. Pomešajte puding sa 250 ml mleka tao da nema grudvica i dodajte zagrejanom mleku. Napravite puding. U njega dodajte 100 g čokolade, dobro promešajte pa ostavite fil da se ohladi.
Za to vreme umutite šlag. Zatim u prohlađen fil dodajte maslac, umutite mikserom pa polako dodajte i šlag kašiku po kašiku muteći mikserom sve vreme. Od dobijenog fila odvojite malo za dekoraciju.
Obložite kalup za tortu providnom folijom. Keks umačite u mleko pa ređajte u kalup. Ide red keksa, red fila, red plazme, red fila i još jednom keksa. Prekrijte folijom i ostavite preko noći da se stegne.
Sutradan izvadite tortu iz kalupa na tacnu i preostalim filom ukrasite tortu (možete da koristite špric). Secite i služite.
Kurir.rs/cooking.rs/M.M.