EVO KAKO DA NAPRAVITE ROL VIRŠLU SA DOMAĆIM TESTOM! Omiljeno pecivo iz detinjstva gotovo za TILI ČAS!

Printscreen/Serpica Recepti

Recept za omiljeno pecivo našeg detinjstva.

Sastojci:

- 1kg brašna - 2,5dcl mlakog mleka - 2,5dcl mlake vode - 100 g margarina - 3 kašike šećera - 1 kašika soli - 1 jaje - 24 koktel viršlice

Za premazivanje:

- 1 jaje

- 2 kašike hladnog mleka

Priprema:

Potopiti u malo mleka kvasac, malo brašna i šećera.Ostatak mleka pomešati sa vodom. Sipati pola brašna u posudu za mešenje, pa dodati nadošao kvasac, izmućeno jaje, šećer, so i otopljeni margarin. Promešati varjačom pa postepeno dodavati mešavinu mleka i vode, i ostatak brašna. Umesiti testo i ostaviti da nadođe (oko 1 sat).

Nadošlo testo podeliti na tri kugle. Svaku kuglu na radnoj površini posutom brašnom rastanjiti na debljinu pola prsta i dobijene krugove iseći na po osam delova (trouglova). U svaki trougao umotati viršlicu. Ostaviti rol viršle da odstoje još 15min. Rernu zagrejati na 220 stepeni. Rol viršle premazati mešavinom umućenog jajeta i mleka. Peći oko 20min.

foto: Printscreen/Serpica Recepti

Kurir.rs/StvarUkusa/M.M.