TRAMPE, TI LI SI? SAUTEMPTON NA ČELU PREMIJER LIGE PRVI PUT U ISTORIJI: Poduhvat obeležili citiranjem predsednika SAD

AP

Bio je petak 25. oktobar 2019. godine kada je Sautemtpon na svom terenu izgubio od Lestera sa 9:0 i bio na ivici raspada. Bio je 6. novembar 2020. godine kada je Sautempton na svom terenu pobedio Njukasl sa 2:0 i prvi put u istoriji prenoćio na prvom mestu Premijer lige.

A pogled sa vrha tabele, pa makar i na jednu noć (a nije isključeno da bude i na duže vreme) osuševio je sve navijače kluba, ali i sve ljubitelje fudbala. Jednostavno je, ovaj tim igra lep, atraktivan, moderan i efikasan fudbal.

Na klupi im bezmalo dve godine sedi Austrijanac Ralf Hasenuti, čovek koga nisu smenili ni posle pomenutog debakla prošle godine, i čovek koji očigledno zna da radi svoj posao.

Reuters 
foto: Reuters

Verovali su u njega čelnici kluba, verovali su igrači, a verovao je i on sam, pa se od dna stiglo do zvezda očas posla. A dan(i) slavlja i uživanja u liderskoj poziciji obeleženi su urenebesnom objavom na društvenim mrežama.

EPA-EFE/KEN CEDENO 
foto: EPA-EFE/KEN CEDENO

Uz prikaz trenutne tabele Premijer lige, pozajmljena je nedavna izjava (i dalje) aktulenog predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa "Zaustavite brojanje", što je izazvalo lavinu pozitivnih komentara i mnogo smeha u svetu fudbala.

G.F.