KREM SUPA OD KESTENJA PUNA VITAMINA! Ukusna i zdrava, idealna za hladne dane! (RECEPT)
Umesto klasične, već svima poznate poslastice kesten-pirea, sada je vreme da probate nešto drugačije. U pitanju je supa od kestenja koja je puna zdravih i hranljivih materija.
Supa od kestenja
Za 2 osobe
Vreme pripreme: 60 minuta
Sastojci:
600 g kestenja
100 ml pavlake
2 l pilećeg bujona
glavica crnog luka
3 veze peršuna
2 karanfilića
lovorov list
pola kašičice šećera
Priprema:
Zasecite nožem ljuske kestenja, stavite da se kuva u vodi, a zatim pecite na 230 stepeni desetak minuta, pa ohladite i oljuštite. U velikoj šerpi pomešajte pileći bujon, kestenje i seckani luk. Peršun, lovorov list i karanfilić pomešajte i stavite da se kuva sa supom na niskoj temperaturi 45 minuta. U blenderu ispasirajte smesu s kestenjem. Dodajte pavlaku, šećer, posolite i pobiberite po ukusu. Vratite na ringlu i prokuvajte još nekoliko minuta.
BONUS VIDEO:
Kurir.rs/I.B.