Jeste kaloričan, ali je zato pun vitamina C i proteina...
Sastojci:
Za krem:
3 limuna
jedna limeta
120 g šećera
4 krupna jaja
115 g putera
prstohvat soli
Za šlag:
250 g slatke pavlake
2-3 kašike šećera
Priprema:
Najpre izrendajte koru sa tri limuna i pola limete, zatim isedite sok od sva tri limuna i limete, tako da dobijete oko 120 ml soka. Sve sastojke za krem (iseckanu koru, sok, jaja, šećer, puter) pomešajte u multipraktiku i zagrejte u šerpici oko 10 minuta na slaboj vatri uz stalno mešanje žicom dok se krem na zgusne. Ohladite i stavite u frižider na par sati. Umutite slatku pavlaku i šećer dok ne dobije čvrst šlag. Šlag pomešajte sa hladnim kremem od limuna i servirajte.
Profimedia
Kurir.rs/soibiberblog.com/M.M.