Kada pravite potaž od cvekle obratite pažnju na upotrebu blendera. Ukoliko imate ručni blender, super, ali ako imte stoni blender onda morate uvek da prohladite čorbu i propasirate u manjim količinama.
Sastojci:
3 srednje cvekle
2 srednja krompira
crni luk, iseckan
2 kašike maslinovog ulja
2 lovorova lista
2 kašike limunovog soka
so, biber
1,5 l vode sa 2 kocke pileće supe ili pileća supa
kisla pavlaka
Priprema:
Cveklu i krompir oljuštite, a zatim isecite na kocke. Isecite luk, stavite u zagrejano ulje da se prži. Kada postane staklast, dodajte cveklu i krompir. Posle par minuta dodajte vodu ili supu, lovorov list, so i biber. Kuvajte nekih 25 minuta dok cvekla i krompir ne omekšaju. Zatim ostavite čorbu da se malo prohladi. Izbacite lovorov list. Propasirajte sadržaj ručnim ili standardnim blenderom. Služite uz kiselu pavlaku i limunov sok.
BONUS VIDEO:
Kurir.rs/I.B.