VULIN O NAPADIMA NA VUČIĆA Stvara se atmosfera da su on i njegova porodica legitimna meta OTKRIO ŠTA IM PREDSEDNIK UVEK KAŽE NA TO

Mup

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da se stvara atmosfera u kojoj predsednik Aleksandar Vučić i njegova porodica postaju legitimna meta.

"Nadležne službe vrlo ozbiljno shvataju svaku pretnju upućenu bilo kome, a naravno i Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici. Prvo se stvara se atmosfera da je normalno da mrzite Vučića, a onda idete na sledeći korak da ga treba napasti fizički", rekao je Vulin za TV Pink.

On je naglasio da su sve češće pretnje na društvenim mrežima, ali i u medijima i da tužilac i pravosuđe treba da reaguju.

Vulin kaže da svi koji ćute na pretnje Vučiću i njegovoj deci su saučesnici u tome i da će dočekati da njihovu decu neko tako "ubijaja u medijima". Napominje da je predsednik Vučić previše tolerantan, da uvek govori da na to ne treba obraćati pažnju. "Nama kaže 'ne obraćajte pažnju na to'. Međutim, ko tako tvituje bude li imao šansu, on će to i da uradi", naveo je Vulin.

Stvara se atmosfera da je normalno mrzeti Vučića

Naše nadležne službe vrlo ozbiljno shvataju svaku pretnju upućenu bilo kome, naravno i predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici, izjavio je Vulin uz ocenu da se planski stvara atmosfera da su Vučić i njegova porodica toliko omraženi da ih treba ubiti i da je to "sasvim u redu".

Vulin je u jutarnjem programu televizije Pink, upitan da prokomentariše konstantne napade na predsednika Srbije i njegovu porodicu, kazao da je "ideja napraviti atmosferu u kojoj je potpuno normalno mrzeti Aleksandra Vučića".

"Onda idete na sledeći korak, treba napasti Vučića, njegovu porodicu, treba ih fizički likvidirati. Mi smo svi skloni da kažemo - to treba lečiti, to je psihijatrija. Nije to više pitanje za psihijatriju, to je pitanje za tužioca, za pravosuđe, jer nije to usamljeni pojedinac, neki ludak koji se dočepao računara pa nešto tvituje, to su ljudi koji učestvuju u javnom životu, koji su čak imali i neke funkcije u srpskoj politici i koji koriste svoju poziciju u javnom životu da bi kreirali atmosferu u kojoj će se jednog dana reći - Aleksandra Vučića treba ubiti, pa to je normalno, to svi mislimo", prokomentarisao je Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug)