Ako stre ljubitelj integralnog hleba kao što je baget pa još sa semenkama evo sjajnog recepta koga morate probati i uživati u njegovoj hrskavoj korici. Pa da vidimo kako se pravi...
Potrebno je:
300-350 ml mlake vode15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
350 gr brašna belog
100 gr integralnog pšeničnog
50 gr integralnog raženog
Priprema:
U vodu izmrviti kvasac i ubaciti šećer i 2 kašike brašna i sve dobro izmešati. Kad zapeni sipati u vanglu ubaciti brašno i so i zamesiti testo i obraditi ga rukom dosta dugo da postane glatko. Pokriti da odmori oko 40 min .
Razvući na sto i obraditi rukama preseći na 2 loptice izvaljati u dugačke rolnice dužine pleha.
Pleh obložiti pek papirom pa svaku rolnicu staviti u pleh ali malo zgužvati papir kao harmoniku da se baget ne dodiruje.
Pokriti da odmori 30 min. poseći nakoso oštrim nožem. Četkicom vodom premazati delove što nisu sećene i posuti obilno semenkama.
Peći oko 50 min da hle bbude reš pečen.. Uživajte u divnom zvuku hrskavosti kad se seče..
Kurir.rs/Bakina kuhinja/M.M.