Cink i selen su sve važniji minerali jer nam je svima važno da se odbranimo od virusa, a najbolje je da ih uzimate iz hrane!
Sastojci:
1/2 šolje kokosovog ulja
6 čena belog luka
1 kašika iseckanog đumbira
1 crni luk, iseckan
1/2 šolje isečenih badema
2 kašike kurkume u prahu
2 kašike kari praha
2 crvene paprike, grubo iseckane sa semenkama
1 kg batata, oljušten i iseckan 2 lovorova lista
6 šolja supe od povrća
so i crni biber
Priprema:
U veću šerpu sipajte kokosovo ulje, beli luk, đumbir, crni luk, bademe, kurkumu i kari. Sve dobro izmešajte, pa dinstajte na umerenoj vatri dok sastojci ne omekšaju (oko 5 minuta).
Dodajte papriku, batat, lovorov list, a zatim sipajte supu od kuvanog povrća da sve prekrije.
Ostavite da se krčka, smanjite temperaturu i poklopite.
Kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta dok batat ne omekša. Izvadite lovorov list iz čorbe, a ostatak miksajte u blenderu dok ne dobijete finu kremastu smesu.
Vratite lovorov list nazad i kuvajte još 15 minuta. Začinite po ukusu sa soli i biberom.
BONUS VIDEO:
Kurir.rs/I.B/Loesensa