Kada vam dosadi da piletinu spremate na isti način uvek, ovo je pravo rešenje.
Evo šta vam je potrebno za savršenu piletinu sa sirom u umaku.
Potrebni sastojci:
- pileća prsa, 4 komada
- sir mocarela, 100 g
- dimljena šunka, 100 g
- pavlaka za kuvanje, 250 ml
- narendani parmezan, 1-2 kašike
- topljeni sir, 2 trougla
- rezana slanina, nekoliko listića
- so
- biber
- maslac
Uputstvo:
Napravite file od pilećih prsa. Na svaki komad stavite jedan komad dimljene šunke i malo mocarele. Piletinu zarolajte, omotajte slaninom i učvrstite čačkalicom.
Rolovanu piletinu popržite na tiganju na malo malaca sa svake strane dok se ne zarumeni. Kad je piletina dobila boju izvadite je iz tiganja.
U tiganj dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte to vrenja. Potom dodajte sireve, začine po želji i kratko prokuvajte. Kad umak postanje gust dodajte u njega poprženo meso te kuvajte 10 do 15 min okrećući meso. Kad je meso gotovo možete servirati toplo uz prilog po želji.
Kurir.rs/K.Đ/Net.hr