Kivi je izuzetno nutritivno voće. Osim što je ukusan sam po sebi, možete ga koristiti kako bi napravili smuti, salatu pa i jedan ovakav kolač s kivijem...
Za koru:
14 komada graham keksa ili plazme
pola šolje makadamija ili običnih oraha
8 kašika rastopljenog putera
trećina šolje šećera
Za fil:
kašika rendane kore limete (može i limuna)
pola šolje soka od limete (može i limuna)
2 žumanca
400 ml kondenzovanog mleka
Plus 5 kivija
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Ubacite keks i većinu oraha u seckalicu za hranu i miksajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte puter i šećer, smesu stavite u posudu za pečenje i pecite oko 5 minuta. Ostavite da se ohladi. Mikserom umutite koru i sok od limete sa žumancima, dodajte kondenzovano mleko i mutite dok ne dobijete glatku, gustu smesu. Sipajte je na prethodno pripremljenu koru i opet pecite oko 15 minuta. Ohladite i ostavite u frižideru barem na sat. Isecite kivi i pokrijte površinu prethodno ohlađene pite, a na kraju preko svega dodajte nekoliko preostalih iseckanih oraha i poslužite.
Kurir.rs/finirecepti.net.hr/M.M.