PRVI JU JE SPREMIO RUSKI KUVAR
KRALJICA NOVOGODIŠNJE TRPEZE: Evo kako da vam ruska salata uvek ispadne vrhunski! (KURIR TELEVIZIJA)
Kraljica trpeze u vreme novogodišnjih praznika i slava svakako je ruska salata ili manje poznata - Olivierova salata.
Srbija nije jedina zemlja u kojoj je ova salata popularna, pa ne čudi što se pravi u mnogim zemljama širom sveta.
Foto: Kurir Televizija
Ime je dobila po ruskom kuvaru belgijskog porekla Olivieru, koji je prvi napravio u Moskvi 1860. godine u jednom od najboljih restorana u to vreme. Ipak, originalni recept je do danas ostao dobro čuvana tajna, a smatra se da današnji specijalitet ima malo zajedničkog sa izvornim receptom.
Foto: Kurir Televizija
Domaćica Jovanka Dražić pokazala nam je kako se pravi prava, domaća verzija seckanog povrća, barenih jaja i majoneza koja se najčešće priprema za svečane ručkove u Srbiji.
Foto: Kurir Televizija
OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU
Kurir.rs