Ukusni kolači sa orasima i mlevenim keksom koji se brzo pripremaju. Čokoladna glazura upotpunjuje ukus ovog divnog deserta
Sastojci:
150 g oraha2 jajeta
60 g šećera
vanilin šećer
200 ml mleka
100 ml ulja
270 g brašna
prašak za pecivo
10 kašika šećera
Za glazuru:
6 kašika vode
150 g čokolade
10 kašika šećera
6 kašika vode
50 g mlevenog keksa
Priprema:
Dobro umutite jaja i šećer koji dodajte postepeno. Dodajte vanilin šećer, mleko i ulje. Umutite, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Promešajte ručno i stavite mlevene orahe.
Sipajte u nauljen i pobrašnjen pleh i pecite biskvit na 180°C 35 minuta.
Za glazuru: Istopite šećer sa vodom, pa sklonite sa vatre. Dodajte čokoladu, orahe i mleveni keks. Promešajte. Prelijte preko biskvita, pospite seckanim orasima i ohladite.
Kurir.rs/igythecook/M.M.