saveti kako da ne preterate

SARMA, RUSKA SALATA I PEČENJE SE UVEK NAĐU NA NOVOGODIŠNJOJ TRPEZI: Evo šta kaže nutricionista kako da se hranimo za PRAZNIKE

Shutterstock

Sarma ili pečenje? Sa kojim jelom ne treba da kombinujemo RUSKU SALATU? nutricionista daje odgovore i savetuje kako da se hranimo nakon

Sarma, pečenje i ruska salata neizbežni su deo skoro svake praznične trpeze u našoj zemlji.

"Znamo da smo preterali kada smo hranu loše iskombinovali. Ako bismo rusku salatu jeli u ujutru, bila bi mnogo zdravija. Najgore je kada se ovo jelo kombinuje sa pečenjem. Sarma nije problem, posebno što može i da se napravi bez pirinča ili možemo da je jedemo bez hleba", rekao je nutricionista Đorđe Pejčić koji je napravio sledeći izbor:

Profimedia 
foto: Profimedia

"Između sarme i pečenja, birao bih sarmu. Ali ako je pečenje već na trpezi, treba ga jesti sa većom količinom salate. Na primer, sa kupus salatom".

Napomenuo da sarmu, pečenje i rusku salatu, uz pridržavanje pomenutih saveta, ne treba izbegavati.

"Više se plašim lajt proizvoda sa manjim procentom mlečnih masti, a koji imaju više šećera. To je veći problem", istakao je za za TV Prva.

Kada prođu praznici, treba se odmah vratiti zdravom načinu ishrane, pa striktno i odmah uraditi detoks - čorbama od povrća, potažima, sa dosta tečnosti i izbacivanjem namirnica bogatih zasićenim mastima i mlečnih proizvoda.

Profimedia 
foto: Profimedia

kurir.rs

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

00:54
PSIHIJATAR O FATALNOM UTICAJU KOVIDA NA MENTALNO ZDRAVLJE GRAĐANA: Najkritičnija prva tri meseca od izlečenja (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija