Novogodišnja trpeza ne može da se zamisli bez ruske salate, a svaka domaća svoj najbolji recept čuva ga ljubomorno od svih.
Ono što je veoma važno za najbolju rusku salatu i najveća tajna je u stvari u pravilnom odnosu količina različitih sastojaka koje koristite u salati.
Potrebno vam je:
- 6 oljuštenih skuvanih krompira,
- jedna šargarepa ili više po ukusu,
- 4 kuvana jaja,
- 6 većih kiselih krastavaca,
- 150 grama graška
- pola šolje sitno iseckane šunke,
- kašika svežeg iseckanog peršuna
- majonez po sopstvenom ukusu.
Profimedia
Priprema:
Skuvajte krompir, jaja, šargarepu i grašak. Iseckajte sve sastojke na sitno i sipajte ih u veću činiju. Dodajte majonez i nežno mešajte sastojke dok se ne sjedine. Dodajte pola količine peršuna u smesu, a drugom polovinom ukrasite salatu kada je servirate u činije.
Profimedia
kurir.rs/allrecipes.com