recept

OSVEŽAVAJUĆI I UKUSAN DEZERT KOJI SE LAKO SPREMA: Pravi se bez mleka i jaja!

Printscreen/Gurman Tv

Početak Nove godine uvek možete da začinite nekom ukusnom poslasticom, tako da je torta pravi izbor.

Sastojci:

patišpanj2 konzerve kompota od mandarina
1 kesica vanilin šećera
500 ml slatke pavlake
100 g šećera
1 l multivitaminskog soka
50 g žele od višanja
20 g kukuruznog skrob
30 ml vode

Priprema:

Procedite mandarine iz kompota. Sok iz kompota stavite da se kuva i dodajte žele od višanja. Kuvajte dok ne provri. Sipajte preko mandarina i promešajte. Gotov patišpanj stavite u kalup prečnika 20 cm i preko sipajte mandarine. Stavite u frižider 15 minuta.

U slatku pavlaku dodajte šećer i vanilin šećer, pa umutite. Stavite preko ohlađenih mandarina i rasporedite. Sok, vodu i skrob sipajte u šerpu i stavite da provri. Ohladite 15 minuta i prelijte preko šlaga. Ne morate sve da utrošite ako vidite da ima dosta. Stavite u frižider na 2 sata.

Printscreen/Gurman Tv 
foto: Printscreen/Gurman Tv

Kurir.rs/gurmantv/M.M.