OSVEŽAVAJUĆI I UKUSAN DEZERT KOJI SE LAKO SPREMA: Pravi se bez mleka i jaja!
Početak Nove godine uvek možete da začinite nekom ukusnom poslasticom, tako da je torta pravi izbor.
Sastojci:
patišpanj2 konzerve kompota od mandarina
1 kesica vanilin šećera
500 ml slatke pavlake
100 g šećera
1 l multivitaminskog soka
50 g žele od višanja
20 g kukuruznog skrob
30 ml vode
Priprema:
Procedite mandarine iz kompota. Sok iz kompota stavite da se kuva i dodajte žele od višanja. Kuvajte dok ne provri. Sipajte preko mandarina i promešajte. Gotov patišpanj stavite u kalup prečnika 20 cm i preko sipajte mandarine. Stavite u frižider 15 minuta.
U slatku pavlaku dodajte šećer i vanilin šećer, pa umutite. Stavite preko ohlađenih mandarina i rasporedite. Sok, vodu i skrob sipajte u šerpu i stavite da provri. Ohladite 15 minuta i prelijte preko šlaga. Ne morate sve da utrošite ako vidite da ima dosta. Stavite u frižider na 2 sata.
Kurir.rs/gurmantv/M.M.