recept

OVAJ BOŽIĆNI KOLAČ SE TOPI U USTIMA! Ukrasiće vam trpezu ali i nahraniti ukućane, evo kako se priprema!

Foto: Profimedia

Ovo divno čudo ukrasiće vam božićnu trpezu, ali i nahraniti ukućane

Sastojci:

80 gr suvih kajsija

80 gr suvih dunja

80 gr suvih jagoda

80 gr suvih višanja

80 gr suvog grožđa

kora limuna i pomorandže

muskatni orah

Foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

so

2 karnfilića

50 gr šećera

220 gr brašna

200 gr putera

vanilin ekstrakt

200 ml vode

2 jaja

10 gr praška za pecivo

100 gr oraha i lešnika

Priprema:

Iseckajte suvo voće, stavite u šerpu, nalijte vodom, stavite puter i šećer. Neka vri 3-4 minuta. Ohladite. Dodajte jaja, brašno, orađaste plodove, i začine po ukusu. Cimet, muskatni orah, vanilin ekstrakt.

Dodajte koru od limuna i pomorandže. Stavite brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promešajte, ulijte u pleh koji je obložen papirom za pečenje.

Pecite na 160 c – 60-70 minuta.

Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kurir.rs/krstarica/M.M.