Ovo divno čudo ukrasiće vam božićnu trpezu, ali i nahraniti ukućane
Sastojci:
80 gr suvih kajsija
80 gr suvih dunja
80 gr suvih jagoda
80 gr suvih višanja
80 gr suvog grožđa
kora limuna i pomorandže
muskatni orah
Shutterstock
so
2 karnfilića
50 gr šećera
220 gr brašna
200 gr putera
vanilin ekstrakt
200 ml vode
2 jaja
10 gr praška za pecivo
100 gr oraha i lešnika
Priprema:
Iseckajte suvo voće, stavite u šerpu, nalijte vodom, stavite puter i šećer. Neka vri 3-4 minuta. Ohladite. Dodajte jaja, brašno, orađaste plodove, i začine po ukusu. Cimet, muskatni orah, vanilin ekstrakt.
Dodajte koru od limuna i pomorandže. Stavite brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promešajte, ulijte u pleh koji je obložen papirom za pečenje.
Pecite na 160 c – 60-70 minuta.
Profimedia
Kurir.rs/krstarica/M.M.