Pečat svakoj prazničnoj trpezi daju kolači. Slatka kuhinja Tamare Stanković iz okoline Knjaževca, odnosno porodična manufaktura koju je napravila, simbioza je tradicije i modernog. Majstor je za torte, ali i mafine koje najviše vole mladi, a ona ih dekoriše po njihovim željama.
Kako kaže od je od 2006. godine napravila preko 1000 slatkiša, a ništa joj nije naporno jer joj u pomoć priskaču njena majka i njena ćerka.
-Pa jeste zahtevno, konstantno se nešto menja, trendovi su svake godine drugačiji… - kaže Tamara, ali pomoć je uvek tu.
Pomoć joj je uvek dobro došla, pa tada priskaču njena mama i ćerka, pa tri generacije mogu da se lako usklade kada je posao u pitanju.
Njena ćerka Branka kaže da uživa u pravljenju slatkiša, a taj posao smatra i nekom vrstom umetnosti.
Iako je ukus na prvom mestu, njen zaštiti znak je sam izgled slatkiša.
Da se dobar glas daleko čuje upravo je primer Tamara, te njeni slatkiši odlaze i u Beograd, Novi Sad, čak i u inostranstvo.
OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU
Kurir.rs