Najvažniji minerali za jačanje imuniteta su cink i selen, a mi vam donosimo recept za supu koja jača imunitet:
Sastojci:
1/2 šolje kokosovog ulja, 6 čena belog luka, 1 kašika iseckanog đumbira, 1 crni luk, iseckan, 1/2 šolje isečenih badema, 2 kašike kurkume u prahu, 2 kašike kari praha, 2 crvene paprike, grubo iseckane sa semenkama, 1 kg batata, oljušten i iseckan, 2 lovorova lista, 6 šolja supe od povrća, so i crni biber.
Priprema:
U veću šerpu sipajte kokosovo ulje, beli luk, đumbir, crni luk, bademe, kurkumu i kari. Sve dobro izmešajte, pa dinstajte na umerenoj vatri dok sastojci ne omekšaju (oko 5 minuta). Dodajte papriku, batat, lovorov list, a zatim sipajte supu od kuvanog povrća da sve prekrije. Ostavite da se krčka, smanjite temperaturu i poklopite. Kuvajte na blagoj vatri oko 30 minuta dok batat ne omekša. Izvadite lovorov list iz čorbe, a ostatak miksajte u blenderu dok ne dobijete finu kremastu smesu. Vratite lovorov list nazad i kuvajte još 15 minuta. Začinite po ukusu sa soli i biberom.
Kurir.rs/Pink/M.M.