NAJVEĆA POTREBA TOKOM PANDEMIJE: Zbog OVOGA sve više mladih postaje zavisno od igrica (KURIR TELEVIZIJA)

Adria Media TV

This browser does not support the video element.

NAJVEĆA POTREBA TOKOM PANDEMIJE: Zbog OVOGA sve više mladih postaje zavisno od igrica (KURIR TELEVIZIJA)  Kurir televizija

Korona je potpuno izmenila život svih. A za veliki broj ljudi, pogotovo mladjih, slamka spasa od usamljenosti i straha, bilo je igranje video igara.

Da su mladi tokom pandemije većinski deo bremena provodili za računarom igrajući igrice ne kriju ni roditelji, ni deca.

- Jednostavno ne smeju napolje, šta drugo da rade, imam ih troje, pa znam iz iskustva vam to kažem -navodi jedna građanka.

Da je komunikacija sa drugima posebno izostala tokom 2020. godine svedoči da su među najtraženijim video naslovima bili oni koji uključuju komunikaciju sa drugim igračima.

- Ljudi koji uopšte nisu bili zainteresovani toliko za gejming su me pitali kako ja mogu da skinem i instaliram tu igricu - kaže gejmerka Marija Lešterić Kovalska i dodaje da čak i oni koji nisu bili zainteresovani počeli su da igraju, jer su bili zainteresovani da budu u kontaktu na bilo koji način.

Marija Milenković, psiholog, dodaje da je ključ razvijanje svesti o tome kako igirca koristiti na pravi način.

- Normalno je da smo usled epidemije više orijentisani na mreže i da putem njih pokušavamo da nadoknadimo socijalne kontakte, kažu psiholozi, ali dodaju da je oprez neophodan. U svemu se možete preterati pa i u video igrama pa sam sigurna da će porast zavisnika od elektrosnkih medija generalno biti i sada je kljuc da razvijamo svest o tome i edukaciju kako da koristimo na pravi način.

Prema procenama gejming industrija tokom 2020., ostvarila je zaradu od preko 126 milijardi dolara.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV