Da li se sećate bakinih kolača iz detinjstva? Onda sigurno znate šta je koh od pirinča
Potrebnio je:
3 jaja200 gr pirinča
50 gr suvog groždja
kockica maslaca
šećera po želji
malo cimeta
korica limuna
200 ml. mleka
100 ml vode
Priprema:
Pirinač dobro oprati i skuvati. Na šolji pirinča od 200 gr dodati 2 šolje mleka i šolja vode. Znači 3:1 tečnosti .. vode ili mleka.
U skuvan pirinač dodati suvo groždje, korica limuna šećera po želji, malo cimeta. Jaja umutiti dodati malo šećera pa polako dodavati u prohladjen pirinač. polako izmešati..
Pleh 22 cm prečnika podmazati maslacem i posuti brašnom. Istresti pirinač u pleh i poravnati.
Peći na 200 stepeni C oko 50 min. Seći prohlađen...
Printscreen/Bakina Kuhinja
Kurir.rs/Bkina kuhinja/M.M.