Palačinke spadaju u najlepše poslastice i nešto što je svako od nas pravio bar nekoliko puta.
Tu su i američke palačinke, koje se razlikuju od onih na koje smo navikli, ali defintivni hit su postale japanske palačinke. One su debele, malo veće od američkih, ali su veoma meke i pufnaste. Lako ih je napraviti, a evo koji sastojci su potrebni i kako se prave:
Sastojci:
- 3 kašike šećera
- 2 jaja
- 3/4 šolje mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 i 2/3 šolje brašna
- 1 i 3/4 kašičice praška za pecivo
Priprema:
U velikoj posudi umutite jaja penasto, zatim dodate mleko i ekstrakt vanile. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i šećer i dodajte u smesu koja treba da bude tečna. Ostavite da smesa za palačinke odstoji oko 15 minuta.
Stavite veliki tiganj s malo ulja. Potrebna je srednja temperatura na ringli. Sipajte porciju testa (to je četvrtina testa) i čekajte dok se ne pojave mehurići. Tada su palačinke spremne za okretanje.
Kad se isprži i druga strana, palačinke poslužite sa sirupom, voćem ili - tipično japanski - maslacem.
Bonus video:
(Kurir.rs/A.M.)