Reč je o vrlo jednostavnom desertu, toliko laganom da se napravi da će ispasti savršeno čak i totalnim početnicima. Sastojci se samo pomešaju, ohlade i od smese se prave bombice
Sastojci:
250 g crne čokolade
130 ml slatke pavlake
2 kašičice putera
kašičica kurkume
rendana kora pomorandže
Priprema:
Sipajte slatku pavlaku u šerpu pa je zagrejte gotovo do vrenja. Sklonite s vatre i u to ubacite kockice čokolade. Lagano mešajte dok se sasvim ne otopi i postane glatka. Tada dodajte puter, kurkumu i narendajte koru pomorandže ii dobro promešajte da se svi sastojci povežu.
Smesu zatim ostavite u frižideru nekih dva sata. Kad se stegne, kašičicom uzimajte pomalo smese i rukama oblikujte bombice. Po želji možete da ih uvaljate u mlevene ili usitnjene lešnike, orahe, bademe, u mrvice čokolade, a odlično se slažu i sa čokoladnom glazurom.
Kurir.rs/24sata.hr/M.M.