Ima onih koji tvrde da je najukusnija kajgana iz tiganj, dok drugi favoriziraju onu iz mikrotalasne, ali kuvar i TV zvezda Olton Braun kaže kako svim tim metodama pripreme nedostaje jedan tajni sastojak da bi kajgana bila zaista savršena - kašičica majoneze i vode pre nego što sejaje ulupa.
- Budući da je kajgana u osnovi emulzija, zašto njenu teksturu ne bismo pojačali drugom emulzijom - pojašnjava i dodaje da je dovoljna jedna kafena kašika majoneze i isto toliko vode, jer je majoneza tu samo kao 'začin' koji će jajima dati 'svilenkastu teksturu. I neće im promeniti ukus.
- Još je popularni Gordon Remzi dao ključan savet za pripremu dobre kajgane, kaže Braun - tajna je u temperaturi pripreme.
- Tajna je u tome da ih kuvate sporije nego ikad, tako da ih nekoliko puta stavite na vatru i sklonite s nje, pre nego se smesa do kraja zgusne. Tekstura bi uvek trebalo da bude pomalo tekuća. Dakle, treba da izgledaju pomalo nedovršeno - pojašnjava kuvar.
kurir.rs/The Mirror
BONUS VIDEO