Savršen starinski kolač za popodnevno okupljanje i idealan za zimske dane uz šoljicu čaja.
Sastojci:
3 žumanca
3 kašike šećera
150 grama margarina
300 grama brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike mleka
Premaz:
4 kašike džema
Fil:
150 grama oraha
3 belanceta
200 grama šećera u prahu
Priprema:
Žumance i šećer penasto umutite, pa dodajte margarin i brašno, prašak za pecivo i mleko i mutite dok smesa ne postane glatka.
Kada se testo sjedinilo, napravite 3 jednake loptice. Jednu lopticu odmah stavite u frižider ili u zamrzivač.
Tepsiju nauljite i pobrašnavite pa u nju razvucite prvu lopticu, zatim je premažite marmeladom. Na radnoj ploči razvijte drugu lopticu pa je pomoću oklagije prenesite u pleh. Ako se raspadne, nema veze. Samo je spojite i na nju stavite fil.
Fil pravite tako što ćete umutiti belance, a zatim mu dodati šećer u prahu i orahe. Umućen fil stavite na kolač, pa izvadite onu lopticu od testa iz zamrzivača i lagano je narendajte po vrhu.
Pecite na 200 stepeni pola sata.
Kurir.rs/I.B.
BONUS VIDEO: