Ako vam je dosadila standardna musaka, ovaj recept će doći kao sjajno osveženje.
Prednost musake od crvenih paprika je ta što može da se jede i hladna i odličan je obrok bilo za ručak ili večeru.
Sastojci:
300 gr mlevenog mesa
6,7 crvenih paprika
3 čena belog luka
1 šargarepa
1 glavica crnog luka
1 kašika prezli
3 kašike paradajz pirea
so, biber, ulje i začini
Preliv:
2 jajeta
100 ml mleka
100 ml pavlake (može i pavlaka za kuvanje)
beli luk u granulama
Priprema:
Iseckajte crni luk i šargarepu i prodinstajte na malo ulja. Kada luk i šargarepa omekšaju, dodajte meso sa začinima (so, biber i ostalo). Na kraju umešajte paradajz pire i ostavite sa strane. Ukoliko nemate smrznutu pariku, ispecite je i oljuštite.
Uzmite vatrostalnu posudu i nauljite je. Pospite prezlama ravnomerno po dnu i stavite pola parika. Preko njih pospite istnjeni beli luk. Zatim rasporedite meso, a preko njega ostatak paprika. Preliv spremite tako što umitite jaja, mleko, pavlaku i beli luk i prelijete preko musake.
Pecite u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.
Bonus video:
(Kurir.rs/A.M.)