Svi se suočavamo sa problemom lepljenja hrane na tiganju (pa i onom najboljem teflonskom) tokom prženja i to ume prilično da iritira. Onda sledi mučenje da je odlepite, da se sve ne raspadne a na kraju sledi još i tegobno pranje, jer ribanje - naravno - nije dozvoljeno!
Šta zapravo dovodi do lepljenja hrane i kako da izbegnete ovaj problem?
Možda ste i sami primetili kada stavite ulje u tiganj, kako krene da se zagreva, povlači se od središta posude ka ivicama. Jednom kad se to dogodi, hrana se zalepi za središte tiganja, zato što je tamo ostalo suvo mesto. Zato morate da znati da je glavni problem što ste sipali suviše malu količinu ulja.
Kako biste izbegli ovaj problem, treba da primenite nekoliko stvari. Prvo, sipajte malo više ulja. Drugo, uvek to ulje ravnomerno razmažite po celoj površini tiganja. Treće, polako zagrevajte tiganj da ne bi došlo do naglog povlačenja ulja. Četvrto, uvek kupujte tiganje sa debljim dnom, čak ako imaju teflonski premaz. To će pomoći da se ravnomerno zagreva i hrana u njemu se neće lepiti.
Kurir.rs/I.B/Lepaisrećna
BONUS VIDEO: