RECEPT ZA UKUSAN I BRZ RUČAK: Šnicle u sosu od pavlake, pečene u RERNI!

Shutterstock

Sočne šnicle iz rerne, spremaju se u sosu od pavake.

Sastojci:

1 kg šnicli, tanko sečenih

1 kašika vegete

biber

kečap

100ml neutralne pavlake (pavlaka za kuvanje)

brašno (u koje uvaljate šnicle)

so

peršunov list

1 glavica luka

malo ulja

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Priprema:

Prvo dobro izlupajte šnicle, posolite i pobiberite, a zatim ih uvaljajte u kečap. Složite ih jedna na drugu pa, ukoliko imate vremena, ostavite da odstoje sat vremena.

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a pleh namažite uljem. Pre nego što ih stavite da se peku, uvaljajte u brašno.

Iseckajte luk i stavite ga između šnicli, prelijte ih neutralnom pavlakom, dodajte malo začina a zatim nalijte vode da prelije preko šnicli.

Pecite ih oko sat-sat i po vremena. Vrlo je moguće da će se šnicle zalepiti jedna za drugu, zato ih dobro rasporedite po plehu.

Ukoliko vam se sos čini gust, razblažite ga sa malo vode ili pak ukoliko je redak, dodajte malo brašna i kečapa.

Profimedia 
foto: Profimedia

Kurir.rs/domacirecepti.net/M.M.