ukusno

MEKANE ŠTRUDLICE SA VANIL KREMOM I GRIZOM KOJE SE TOPE U USTIMA: Recept za neodoljivu poslasticu!

Foto: Pritnscreen

Miris vanile svakom kolaču ili torti daje poseban ukus. Ljubitelji krempita neće moći da odole štrudlicama sa kremom od vanile i griza. Pored toga što su preukusne, ove štrudlice ne zahtevaju veliku umešnost u kuhinji, nisu skupe, a vrlo su izdašne.

Sastojci:

500 gr tankih kora za pitu

Fil za premazivanje:

3 jaja

3 supene kašike šećera

200 ml ulja

200 ml jogurta

100 grama griza

1 prašak za pecivo

Fil od pudinga:

litar mleka

3 kesice pudinga od vanile

9 supenih kašika šećera

Za ukrašavanje:

šećer u prahu

Priprema:

Sipajte mleko u šerpu, dodajte 9 kašika šećera i stavite da se kuva. Kad mleko proključa, ulijte razmućen prašak za puding od vanile i kuvajte dok se ne zgusne.

Uključite rernu na 180 stepeni. Na tepsiju stavite papir za pečenje.

Umutite 3 jaja, 3 kašike šećera, ulje, jogurt, griz i prašak za pecivo. Uzmite jednu koru, premažite je ovim filom, preko nje stavite drugu koru i premažite je filom, pa isto uradite i sa trećom korom. Kad stavite četvrtu koru, nanesite prohlađen puding od vanile duž ivice kore i pažljivo urolajte.

Tako uradite sa svim korama dok ih ne utrošite.

Štrudlice poređajte u tepsiju, poprskajte ih uljem i stavite u već zagrejanu rernu da se peku dok ne porumene.

Ispečene štrudlice ostavite nekoliko sati na hladnom mestu, pa ih isecite, pospite šećerom u prahu i služite.

Foto: Pritnscreen
foto: Pritnscreen

Kurir.rs/I.B.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

00:50
NADEŽDA TOMI ČESTITALA ROĐENDAN PRE SVIH Biljićka nije mogla da sačeka, oglasila se i poručila: Volim te tigriću najviše NA SVETU! Izvor: instagram/nadezda_biljic_official