PATIŠPANJ SE KORISTI ZA PRIPREMU VEĆINE POSLASTICA! Ako ne umete da ga napravite, uz pomoć ovih TRIKOVA će vam uvek uspeti!

Printscreen You Tube/Natašine slastice

Belanca uvek stavljajte u potpuno suvu posudu. Kada žumanca penasto umutite sa šećerom, ne ostavljajte da stoje i da se pravi korica, već nastavite odmah da dodajete druge sastojke. Ukoliko vam upadne žumance u belance, izvadite ga sa ljuskom od jajeta.

Printscreen You Tube/Natašine slastice 
foto: Printscreen You Tube/Natašine slastice

Kada dodajete belanca u žumanca, uvek lagano sjedinite varjačom, jer se može dogoditi da smesa padne ukoliko se to uradi mikserom.
Rerna uvek prvo mora da se zagreje – tek se onda patišpanj stavlja na pečenje.

Belanca su gotova tek onda kada ih okrenete prema dole, a oni čvrsto stoje uz posudu.

Brašno i prašak za pecivo uvek zajedno prosejte, a ako ne želite da sejete, prve ih promešajte zajedno. Nikada ne otvarajte rernu dok ne prođe barem pola pečenja, jer se može dogoditi da patišpanj padne.

Kada patišpanj izvadite iz rerne, sredinu probodite sa čačkalicom i ako je suva patišpanj je pečen, a ako nije suva dopecite.
Sačekajte da se ohladi, jer ćete lakše odvojiti od kalupa, pek papira, i lakše ćete ga seći.

Printscreen You Tube/Natašine slastice 
foto: Printscreen You Tube/Natašine slastice

Kurir.rs/Natašine slastice/