recept
NAMAZ SA BELIM LUKOM! Ne samo što je UKUSAN, nego je i ZDRAV, a priprema se veoma LAKO!
Ne samo što je ukusno već vam i čuva imunitet. Probajte i uverite se sami
Sastojci:
1 glavica belog lukaso po želji
5 kašika ulja
3 kašike sirćeta
400 ml mlake vode
2-3 male ljute pečene papričice
peršun po želji
Priprema:
Beli luk očistite i operite. Stavite ga u drvenu činiju za pasiranje (avan) a može i u blender. Dodajte so. Pasirajte ga dok ne dobijete glatku smesu kao majonez (možda će trajati malo duže ali TAJNA je u dugom pasiranju). Dodajte ulje i mešajte da se sve ujednači. Postepeno dodajte sirće i sve mešajte.
Zatim dodajte mlaku vodu i dobro promešajte. Stavite ljute papričice i sitno naseckan peršun.
Napomena:
Sastojke možete povećati ili smanjiti, zavisi od ukusa.
Čuva se u frižideru.
Foto: Profimedia
Kurir.rs/Stvar ukusa/M.M.