Za ovaj recept vam je najvažnije lisnato testo i jabuke, a kada ga napravite oduševićete se!
SASTOJCI:
pakovanje lisnatog testa
žumance
100 g mlevenih badema
60 g šećera u prahu
belance
prstohvat soli
tri jabuke
dve kašičice meda
dve kašičice vanilin-šećera
kašičica cimeta
listići badema
PRIPREMA:
Rastanjite oklagijom lisnato testo na radnoj površini, prenesite u pleh, pa izbockajte viljuškom. U blenderu sjedinite mlevene bademe, belance, šećer u prahu i so, pa time premažite testo. Jabuke oljuštite, očistite i isecite na tanke kriške i poređajte preko testa.
Pomešajte med s vanilin-šećerom i cimetom i prelijte preko jabuka. Krajeve testa namažite umućenim žumancetom i pospite listićima badema. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni do zlatnožute boje.
Kurir.rs/I.B.
BONUS VIDEO: