Recept za predivan i mekan kolač sa jabukama i kakaom.
Sastojci i priprema:
Koristiti šolju od 200 ml.
4 velike jabuke ili 5-6 manjih
pola šolje šećera
1 vanilin šećer
malo limunovog soka (pola limuna)
Jabuke oguliti, iseckati i izmešati sa šećerom i vanilinom, limunom i ostaviti da stoje i puste svoj sok.
4 jaja
2 šolje brašna
pola šolje ulja
2 kašike kakao praha
1 kesica praška za pecivo 10 g
Umutite penasto belanca, dodajte žumanca i još malo mutite. Dodajte prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Sok od jabuke, ulje i sve izmešajte pa ubacite jabuke, promešajte i sipajte u pleh 20×25, pleh podmažite ili dno obložite pek papirom.
Odozgo možete ali i ne morate staviti malo oraha ili lešnika. Peče se na 180 stepeni oko 40 minuta. Jako je lep kada je vruć i može da stoji par dana, ostaje super svež.
Kurir.rs/serpica.net/M.M.
BONUS VIDEO: