Lepeza krompir predstavlja spoj savršenog ukusa slanine i parmezana, obogaćenim svežim začinima...
Potrebno je:
600 g krompira ulje biber, mleveni ljuta tucana parika suvi začin, so ruzmarin, majčina dušica 150 g suve slanine kačkavalj, rendan
Priprema:
Krompir, približno iste veličine, očistiti i oprati, pa svaki probosti velikom žicom za roštilj ili drvenim štapićem za meso.
Probosti malo niže ne na sredinu, zatim nožem zaseći listiće po krompiru, sve do kraja dok nož ne udari u štapić. U činiju sipati malo ulja dodati sve začine i uvaljati krompir, a zatim između svakog proreza ubaciti po malo suve slanine.
Kad sve napunite, poređajte u pleh u koji ste stavili pek papir i krompir pospite parmezanom.
Prekrijte folijom i pecite na 220 stepeni oko 30 minuta, a potom skinite foliju i pecite na 200 stepeni oko 10-15 minuta da lepo porumene.
Kurir.rs/I.B.
BONUS VIDEO: