Za ovu pileću paštetu je potrebno malo truda i vremena, ali biće vam ukusno i zdravo rešenje za doručak ili večeru.
Sastojci:
manje pile
pecivo (zemička)
mleko
jaje
2-3 kisela krastavca
francuski senf
2 kašike kisele pavlake
2-3 kašike majoneza
sok od pola limuna
peršun, so, biber
Priprema:
Piletinu tranžirajte na manje komade i skuvajte. Kad je skuvana ostavite da se malo ohladi. Odstranite meso i sameljite ga u mašini za mlevenje mesa. Meso prebacite u veću posudu i dodajte mu pecivo natopljeno u mleku. Promešajte rukama. Dodajte jedno sirovo jaje i ponovo sve promešajte. Isecite kisele krastavce na sitne kockice i dodajte u smesu. Prvo dodajte kiselu pavlaku, pa senf i limun. Nakon toga začine. Sve dobro promešajte kako bi nastala glatka smesa i isprobajte. U slučaju da nedostaje 'mazivosti' dodajte 2-3 kašike majoneza. Paštetu možete da ostavite u jednoj posudi ili podijelite na manje činije s poklopcima i stavite u frižider na dva do tri sata da se ohladi i stisne.
Kurir.rs/24sata.hr/M.M.
BONUS VIDEO: