JELO KOJE ČUVA ZDRAVLJE: Pripremite bakalar preliven maslacem, ukusan je i štiti SRCE! (RECEPT)
Riba sadrži mnoge vitamine, minerale i masne kiseline i zato je odlična za naš organizam. Prepuna je kalijuma, natrijuma, gvožđa, kao i vitamina A, B, D i E.
Riba nam pomaže u očuvanju zdravlja tako što štiti srce i krvne sudove jer sadrži omega-3 masne kiseline, a riblje ulje povećava nivo dobrog, smanjuje nivo lošeg holesterola i triglecirida.
SASTOJCI:
8 komada bakalara od 100 g
2 kašike ulja
2 kašike maslaca
3 kašike sirćeta
malo kapra
so
biber
PRIPREMA:
U zagrejanom ulju pržite ribu koju ste prethodno pobiberili i posolili sa obe strane dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Isprženu ribu složite na oval, pa je prelijte vrelim maslacem. Oval ostavite na toplom mestu, dok zagrejete sirće i njime opet prelijete ribu.
Na kraju pospite kapar preko ribe.
Bonus video:
Foto: Shutterstock