NEMATE DOVOLJNO VREMENA? AROMATIČNA PILETINA SA PEČURKAMA JE PRAVI IZBOR! Sočno i ukusno jelo koje se brzo sprema!
Kada nemate baš mnogo vremena da spremite obrok, ovaj recept je savršen za vas. Piletina sa pečurkama u sosu od paradajza će oduševiti sve.
Sastojci:
pileća prsa
vezica mladog crnog luka
100 g pečuraka
oko 200 ml sosa od paradajza
tri čena belog luka
so i biber po ukusu
začini po ukusu (ruzmarin, žalfija, bosiljak, origano...)
Priprema:
Iseckajte bele delove luka i propržite, pa onda dodajte piletinu isečenu na trake ili kocke i dobro ih propržite da porumene. Pečurke očistite i isecite na listiće, pa dodajte u piletinu. Stavite so, biber i začine po ukusu, dinstajte na srednjoj vatri 10-15 minuta, a onda dodajte sos od paradajza i ostavite da se krčka još desetak minuta da bi meso bilo sasvim mekano i upilo sos. Na kraju sve pospite sitno seckanim percima luka.
Kurir.rs/M.M.
BONUS VIDEO: