GLADNI STE, A NEMATE DOVOLJNO VREMENA? Pasta od samo 3 sastojaka i začina po ukusu, spremna za 15 minuta!

Profimedia

Dobra je vruća, topla pa čak i hladna što je za jednu pastu pravo svetogrđe! Ali mora se priznati da je ova kombinacija uz posebno izabrane špagete zaista odlična u svim sezonama.

Koriste se kapelini - ultratanki špageti koji nas pomalo podsećaju i na nudle. Kuvaju se za samo pet minuta, pa čak i manje.

Priprema:

Skuvajte pastu u posoljenoj vodi pa ocedite. U dubljem tiganju ugrejati maslinovo ulje i na tihoj vatri zgrejati italijanske začine (suvi bosiljak, origano i peršun) da puste miris.

Dodati oljušteni paradjz, isečen na kockice, ostavite da ga toplota samo kratko "probije", ne duže od 2 minuta.

Dodati skuvanu pastu i dobro promešati.

Ostaviti da se malo prohladi pre nego što dodate seckanu mocarelu i svež origano.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Kurir.rs/lepaisrećna/M.M.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

01:37
Bebi Dol o Evroviziji u Rimu 1991 Izvor: Kurir televizija