Možda niste ljubitelj sirovih torti i još posnih, ali ova će vas oduševiti. S obzirom da je u toku Vaskršnji post možete pripremiti i poslasticu koja će vas oduševiti.
Za koru:
200 g pečenih lešnika 120 g urmi (odmerene bez koštica) 1 velika kašika meda
Za fil:
350 g sirovog indijskog oraha 50 g kakao praha 130 g meda (može i više i manje po ukusu) 70 ml kokosovog ulja 200 ml biljnog mleka (može kokosovo)
Priprema: Indijski orah i urme potopite u vodu. Indijski najbolje potopite noć pre, a urme je dosta da stoje 1h u vodi. Pre pravljenja jedno i drugo ocedite. Sve sastojke za koru stavite u blender, najbolje da se melje iz više puta kako bi sve bilo jednako. Zatim u kalup prečnika 20 cm uglavite pek papir na dnu i rasporedite dobijenu smesu. Odložite u frižider.
Za fil:
Sve sastojke stavite u blender i blendajte dok ne dobijete svilenkasti fil. Zatim fil rasporedite po kori stavite tortu u zamrzivač preko noći. Sledećeg dana je izvadite iz zamrzivača, ako volite da torta bude malo mekša, izvadite je sat vremena pre serviranja kako bi omekšala i lakše se sekla.
Kurir.rs/I.B.
BONUS VIDEO: