Pečenjem sopstvenog čipsa u rerni izbegavate štetne dodatke poput aditiva, a nema toliko ni masnoće jer se ne prži u dubokom ulju. Važno je da ga isečete što tanje i ohladite nakon pečenja
Ona svoj čips pravi s crvenim krompirom, začinima poput belog luka i mlevene paprike sa maslinovim uljem. Važno seći ga što tanje, ostaviti ga u kori, ali i dobro ga prosušiti pre pečenja. Takođe, mora da se slaže u jednom sloju na pleh.
Sastojci:
2 crvena krompira
3 kašike maslinovog ulja
pola kašičice mlevene paprike
pola kašičice belog luka u prahu
so i biber, po ukusu
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pleh za pečenje obložite papirom. Krompir isecite na jako tanke režnjeve oštrim nožem. Upotrebite papirnati ubrus da ih stvarno dobro osušite. Prelijte maslinovim uljem po vrhu i začinite mlevenom paprikom, belim lukom u prahu, solju i biberom. Izmešajte sve rukama da se začini i ulje dobro rasporede. Prebacite krompir u pleh za pečenje. Slažite ih u jednom sloju. Pecite dok ne postanu hrskavi, oko 20-25 minuta. Pre posluživanja obavezno ih pustite da se potpuno ohlade kako bi ostali lepi i hrskavi.
Domaći čips možete da prilagodite svom ukusu: Isprobajte čili u prahu, luk u prahu, ruzmarin, ulje od tartufa ili bilo koje druge omiljene začine koje imate pri ruci.
Kurir.rs/Real Simple/M.M.
BONUS VIDEO: