Francuska salata, tvrdo kuvana jaja, šunka i mladi luk još su ukusniji uz mirise toplog domaćeg hleba.
Za još više arome ili boje suvim sastojcima dodajte i koju kašičicu kurkume i slatke mlevene paprike koja će se savršeno slagati s čvarcima.
Sastojci za hleb s čvarcima:
400 g glatkog brašna
100 g oštrog brašna
1 dl mleka
kašičica šećera
keica suvog kvasca
2 kašičice soli
2 kašike jogurta
6 kašičica masti
60 g mlevenih čvaraka
2 dl vode
Priprema:
1. U mlako mleko sa šećerom dodajte kvasac i ostavite na toplom da nabubri.
2. Pomešajte sve sastojke s aktiviranim kvascem, pa zamesite glatko testo.
3. Dobro umesite i ostavite oko sat i po na toplom.
4. Izmesite testo, oblikujte hleb i pecite oko 50 minuta na 180 C.
Kurir.rs/punkufer.hr/M.M.
BONUS VIDEO: