ZAPEČENE PALAČINKE SA MLEVENIM MESOM ZA SAMO POLA SATA: Savršen predlog za večeru ukoliko nemate dovoljno VREMENA!
Ukoliko nemate ideje za večeru, ovo je savršen recept u kome ćete uživati.
Svi volimo palačinke i u slanoj verziji, posebno zapečene palačinke. Dosnosimo vam savršen recept koji vam neće oduzeti mnogo vremena, a garantujemo da će svi ukućani biti oduševljeni.
Testo za palačinke:
2 jaja
malo soli
3 kašike ulja
300 mililitara mleka
300 mililitara kisele vode
200 grama brašna.
Sve dobro mikserom umutiti i pržiti palačinke, ravnomerno sa obe strane. Od ove smese trebalo ni da ispadne oko 12 palačinki, ali sve zavisi od prečnika tiganja.
Priprema fila:
Upržiti 2 glavice iseckanog crnog luka, pa dodati mleveno meso. Dinstati dok ne bude gotovo. Skloniti sa ringle i začiniti. Po želji, ukoliko želite sočnije palačinke, izmiksati još 2 sveža paradajza i pomešati u mleveno meso.
Na svaku palačinku stavljati fil od mlevenog mesa i uvijati ih. Ređati u vatrostalnu posudu u krug, kao pitu.
Priprema preliva:Umutiti 2 jaja i 1 kiselu pavlaku i preliti preko palačinki. Posuti sa 100 grama rendanog kačkavalja. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta.
Kurir.rs/M.M.
BONUS VIDEO: