Malo je onih koji mogu odoleti bureku sa sirom ili dobroj srpskoj pljeskavici. A kako izgleda kombinacija ova dva nacionalna specijaliteta, znaju u Boru, u inovativnoj pekari, čiji se vlasnik Branislav Ilić dosetio da napravi hamburek.
On kaže da su mušterije često zahtevale da iskombinuje oba svoja proizvoda, te je tako došao na ideju da ispoštuje potražnju.
"Kažu stavi mi pljeskavicu i burek i mi to uradimo. Traže i priloge, često i ljuti ajvar", objašnjava on kako je osmislio koncept koji je postao poznat širom istočne Srbije.
Aneta Mladenović, radnica u ovoj pekari, navodi da su pre pandemije koronavirusa uglavnom dolazili mlađi.
"Vraćali su se iz noćnog provoda, svraćali ovde i od tad je naša ponuda postala atrakcija", kaže ona.
Za popularizovanje hambureka zaslužan je meštanin David Katanić, koji je fotografiju omiljenog gurmanluka poslao prijatelju, da bi ubrzo postala viralna na društvenim mrežama.
"Probao sam da jedem s vremena na vreme, na po nedelju, dve. Ukus je odličan za one koji mogu da svare ovaj kaloričan obrok napravljen od sira, mlevenog mesa, začina i dodataka", kaže Katanić.
Sa oko 500 kalorija, hamburek je prava kalorijska bomba, tako da je više nego dovoljan da zameni ručak. Za one koji bi lakši obrok, u ponudi je i lepinja sa čvarcima i povrćem.
(Kurir.rs)