Piletina je jedno od onih mesa koje može da se kombinuje sa svim i svačim, odnosno da može da ima sjajan ukus sa raznim sastojcima. ali ima tu prednost što može da se kombinuje sa raznim sastojcima.
Sastojci
300 gr belog mesa
300 gr šampinjona
100 gr kikirikija
po kašičica đumbira i soli,
po kašika maslaca i masti
po 2 kašike ulja i soja sosa
kašika brašna
seckani crni luk
čen belog luka
po 4 kašike šećera i vina
Priprema
Pileće meso isecite na tanke šnicle, posolite, uvaljajte u brašno i pržite dva minuta sa svake strane na vrelom ulju. Sklonite piletinu iz tiganja i čuvajte je zatvorenu u aluminijumskoj foliji. Kikiriki i šampinjone pržite na maslacu tri minuta, ostavite na toplom. Na masti propržite sitno seckan crni i beli luk, đumbir i ostale sastojke i dodajte meso i pečurke. Kad tečnost ispari jelo je gotovo.
(Kurir.rs/A.M.)
Bonus video: